Digitaal Vaardigheid Bewijs DVB

De basis computer vaardigheden heeft lang niet iedereen onder de knie. Wij bieden een cursus aan waarin we de basis vaardigheden onder de loep nemen die noodzakelijk zijn in het digitale tijdperk waarin we leven. We laten zien welke programma’s vaak nodig zijn en wat je hier vervolgens mee kan doen. Het office pakket va Microsoft zal hierin centraal staan.

Bij de basis vaardigheden kan je denken aan het opstarten en afsluiten van de computer, het surfen op het internet, het gebruik van google, gmail en het toevoegen van documenten of afbeeldingen aan een te versturen email. Diverse handige trucjes om problemen te herkennen en snel op te lossen komen hier aan de orde.

Na de basis te hebben doorlopen is het belangrijk om dit in de praktijk te gaan brengen. Door middel van leuke interactieve oefeningen nemen wij onze cursisten mee in het uitvoeren van taken die ze tegen kunnen gaan komen in het dagelijks leven. Vervolgens zal er een praktijkopdracht plaatsvinden waarbij ze het Digitaal Vaardigheidsbewijs kunnen behalen.

Welke onderdelen komen hier aan de orde:

Microsoft Office

Word, Outlook en Excel (Optioneel: PowerPoint) worden in dit onderdeel behandeld. Deze onderdelen zijn zowel in de privé als toekomstige werk situatie van groot belang. Privé: Het schrijven en versturen van een sollicitatiebrief of cv en het gebruik van ons huishoudboekje. Werk: Het beantwoorden van email, opstellen van schriftelijke communicatie en uitvoeren van berekeningen. Wij brengen u de basisvaardigheden bij en in combinatie met onze internet training bieden wij u handvatten wanneer u er even niet uitkomt.

Linkedin/Curriculum Vitae/Sollicitatiebrief

Een achterstand op de arbeidsmarkt kan meerdere oorzaken hebben, een immigratie achtergrond, omscholing of langdurig werkeloos etc. Ons doel is om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, een belangrijk onderdeel hierbij is hoe u zich presenteert op Linkedin, uw sollicitatiebrief en CV.

Het CV en Linkedin profiel maken is vaak een enorme uitdaging, met onze tips en tricks kunnen we u laten zien hoe u ervoor zorgt dat uw CV of profiel kort maar krachtig blijft en er toch uit kan springen. Door het gebruiken van bestaande voorbeelden kunnen we u laten zien hoe u kunt omschrijven wie u bent, wat uw sterke of minder sterke eigenschappen zijn en wat uw motivatie bij het solliciteren is.

Het Internet en belangrijke websites

Het gebruik van internet is natuurlijk heel breed en hoe het wordt gebruikt is afhankelijk van het doel. Wat wij u bijbrengen is het gericht zoeken op internet, waarbij google en diverse overheidswebsites centraal staan.

Een digitaal formulier invullen of een brief downloaden het klinkt heel simpel, maar dit kan complex zijn en is voor veel mensen een groot struikelblok.

Belangrijke sites zoals belastingdienst.nl, svb.nl, mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl, uwv.nl, kvk.nl, (rijks)overheid.nl worden door uitgebreid doorgenomen en we helpen u via demo’s op weg bij het internet bankieren.

Tot slot zullen we kort ingaan op de belangrijke apps die bovengenoemde sites vaak ook aanbieden en het gebruik van Digid om in te loggen. Kortom na dit onderdeel weet u de weg te vinden op de pagina’s van diverse overheidsinstanties en andere voor u essentiële websites.

Meer informatie nodig?

We helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.