Grip op je financiën met FinanceTools

Soms is net dat ene duwtje in de rug nodig om uw financiële situatie op orde te krijgen. Er is niets zo prettig als exact weten hoe u er voor staat.

Financetools beschikt over de juiste kennis om u een volledig overzicht te geven van uw financiën. Het door ons ontwikkelde huishoudboekje is een voorgeprogrammeerde Excel tool waarmee u gemakkelijk al uw kosten en baten overzichtelijk maakt en hierdoor nooit voor financiële verassingen komt te staan. Voorkom eventuele achterstanden en mocht er onverhoopt toch een tekort ontstaan is dit direct zichtbaar, deze informatie kunt u gebruiken bij het opstellen van een betalingsregeling of bij de aanvraag uitstel van betaling.

Uw financiën op orde krijgen en houden is waar wij voor staan.

Financieel Overzicht Tool (Huishoudboekje)

De tool is gebruiksvriendelijk en voorzien van allerlei technische snufjes waardoor u op ieder moment een volledig overzicht heeft van uw financiële situatie.

Allereerst is het belangrijk dat uw administratie op orde is en wij helpen u daarmee. Wij gebruiken een stappenplan en geven u persoonlijk advies om dit te realiseren.

Samen creëren we het overzicht in de tool, hiervoor is een uitgebreide training ontwikkeld waarbij we u er verspreid over een periode van 6 weken mee leren werken. Na het voltooien van de cursus bent u zelf in staat om uw financiën te managen. Een klas bestaat idealiter uit een groep van 5 tot 10 mensen, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en coaching.

De tool is op dit moment beschikbaar in 4 talen Nederlands, Arabisch, Frans en Engels, hieraan kan door ons ieder gewenste taal aan toegevoegd worden. Met één druk op de knop kan geschakeld worden tussen deze talen. De ingevoerde data waarbij gebruik is gemaakt van de vooraf ingestelde categorieën wordt vertaald naar de op dat moment geselecteerde taal, hierdoor is de tool ideaal wanneer cliënt en begeleider niet dezelfde taal beheersen.

Onze doelgroep(en)

Onze tool is voor iedereen te gebruiken maar is zo ontworpen dat het vooral geschikt is voor mensen die te maken hebben met een bepaalde problematiek, achterstand tot bijvoorbeeld de arbeidsmarkt en/of de maatschappij. Denk hierbij aan langdurig werklozen, mensen met een beperking, met een verslavingsproblematiek, met schulden, migranten en statushouders.

Wij werken graag samen met overheids- of zorginstellingen en zijn zeer flexibel wat betreft het op maat maken van onze programma’s. Met onze uitgebreide technische kennis en expertise in het sociaal domein proberen we mensen te helpen hun financiële zaken op orde te krijgen.

Financetools beschikt over een breed netwerk en werkt samen met trainers die verschillende talen machtig zijn. Hierdoor kunnen wij onze cursisten beter begrijpen en daardoor ook beter begeleiden. In sommige culturen is bijvoorbeeld het hebben van schulden een vorm van gezichtsverlies en taboe om openlijk over te praten. Ons voornaamste doel is om ervoor te zorgen dat deze mensen hun financiële zaken op orde krijgen en houden.

Kosten

Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Naast het leren werken met FO, bieden wij ook een digitaal vaardigheidsbewijs aan die icm de cursus afgenomen kan worden. Voor meer info zie pagina Digitaal Vaardigheids Bewijs. (DVB)

Wil jij ook grip op je financiën?

Neem vrijblijvend contact met ons op